شکلات تخته ای کیلویی پارمیدا به دلیل داشتن چربی و قند زیاد، پرس بد زیادی دریافت می کند. مصرف آن با آکنه، چاقی، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر و دیابت مرتبط است.
با این حال، بر اساس یک بررسی منبع معتبر اثرات سلامتی شکلات که در مجله پزشکی هلند منتشر شده است، همه اینها خبر بدی نیست.
نویسندگان به این کشف اشاره کردند که کاکائو، ماده اصلی شکلات، حاوی ترکیبات فنلی فعال بیولوژیکی است.
این دیدگاه مردم را نسبت به شکلات تغییر داده است و تحقیقاتی را در مورد تأثیر آن بر پیری و شرایطی مانند استرس اکسیداتیو، تنظیم فشار خون و تصلب شرایین تحریک کرده است.
پتانسیل آنتی اکسیدانی شکلات ممکن است طیف وسیعی از مزایای سلامتی داشته باشد. هر چه میزان کاکائو بیشتر باشد، مانند شکلات تلخ، فواید بیشتری دارد. شکلات تلخ همچنین ممکن است حاوی چربی و شکر کمتری باشد، اما مهم است که برچسب آن را بررسی کنید.
خوردن شکلات ممکن است فواید زیر را داشته باشد:
کاهش سطح کلسترول
جلوگیری از زوال شناختی
کاهش خطر مشکلات قلبی عروقی
مهم است که توجه داشته باشید که مزایای سلامتی احتمالی ذکر شده در زیر از مطالعات منفرد حاصل شده است. تحقیقات بیشتری لازم است تا تأیید شود که خوردن شکلات واقعاً می تواند سلامت افراد را بهبود بخشد.
علاوه بر این، تکه های شکلات فقط حاوی کاکائو نیستند. مزایا و خطرات هر ماده دیگری مانند قند و چربی باید در نظر گرفته شود.
یک مطالعه که در مجله تغذیه منتشر شده است، نشان می دهد که مصرف شکلات ممکن است به کاهش سطح کلسترول منبع قابل اعتماد لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) کمک کند، همچنین به عنوان “کلسترول بد” شناخته می شود.
محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا تکههای شکلات حاوی استرولهای گیاهی (PS) و فلاوانولهای کاکائو (CF) بر سطح کلسترول تأثیر دارند یا خیر.
نویسندگان نتیجه گرفتند: “مصرف منظم تخته های شکلات حاوی PS و CF، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کم چرب، ممکن است با کاهش کلسترول و بهبود فشار خون، از سلامت قلب و عروق حمایت کند.”